Amaç 15: Karasal Yaşam

Çayır Mera Çalıştayı

Atatürk Üniversitesi’nde düzenlenen ve Türkiye’nin farklı üniversiteleri ve kurumlarından birçok bilim insanının katıldığı bir çalıştay, çayır mera alanlarının geleceği ve sürdürülebilirliği üzerine önemli bir platform sunuyor. Çalıştayın açılış konuşmalarını, Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü öğretim üyeleri yapmış ve etkinlik çeşitli konu başlıklarında sunumlarla devam etmiştir. Bu sunumlar arasında,…

Atatürk Üniversitesi Biyoçeşitlilik Müzesi, Doğaya Saygı ve Bilinç Oluşturma Misyonunda Faaliyetlerine Devam Ediyor

Atatürk Üniversitesi’nin ev sahipliği yaptığı Biyoçeşitlilik Müzesi, doğanın zenginliklerini koruma ve gelecek nesillere aktarma misyonuyla faaliyetlerini sürdürüyor. Müze, biyoçeşitliliği ön plana çıkaran etkinlikleriyle doğa severleri bir araya getiriyor. Müzenin son etkinliklerinden biri olan “Doğa Fotoğrafçılığı Atölyesi”nde, öğrencilere ve doğa tutkunlarına yönelik pratik bilgilerin paylaşıldığı bir çalışma düzenlendi. Atölye, doğayı daha…

Panel: İklim Değişikliğinin Tarıma Etkisi ve Tarımda Tasarruflu Su Kullanımı

Dünya genelinde iklim değişiklikleri, özellikle tarım sektörünü ciddi bir şekilde etkiliyor. Bu önemli konuları ele almak ve bilinç oluşturmak amacıyla düzenlenecek olan panel, tarım ve su kaynaklarının sürdürülebilirliği açısından kritik öneme sahiptir. Kuraklık, aşırı sıcaklar, ve düzensiz yağışlar gibi iklim değişikliği etkileri, tarım ürünlerinin verimini azaltmaktadır ve su kaynaklarını tehlikeye…

Tohumculuk Çalıştayı

Kırsal yerleşim bölgelerinde hayvan sağlığını sürekli olarak kontrol etmek, hayvan sağlığının korunmasına ve bölge çiftçisinin kalkınmasına yardımcı olmak amacıyla hizmete giren Atatürk Üniversitesi Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi gezici hizmet aracı çalışmalarına başladı. Atatürk Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Uğur Ersöz, Arş. Gör. Emre Eren, Arş. Gör. Ferda Turgut, Arş.…

“ORMANDAKİ ATIKLAR”

Tortum Kaymakamlığı ve Tortum İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliği ile Çevre Dostu 1000 Okul Projesi kapsamında pilot okul olarak belirlenen Atatürk İlköğretim okulundaki 20 ilköğretim öğrencisinin ve tasarım bölümü 2.sınıf öğrencilerinin yer aldığı projemiz Gönüllülük Çalışmaları dersi kapsamında gerçekleştirilmiştir. Proje onaylandıktan sonra kolaj tekniği ile orman hayvanlarının yer aldığı…

MİNİK KALPLERDEN KÜÇÜK PATİLERE

‘’Minik Kalplerden Küçük Patilere’’ projesi ile Oltu Karabekir İlkokulu 3. Sınıf öğrencilerinden oluşan çalışma grubuna hayvan konulu bilgilendirici sunum yapılarak ardından öğrencilerle oyunlar oynayıp hazırladığımız hediye kitaplar ve mamalar ile hayvan bilincini oluşturmak amaçlanmıştır. Proje fikri sokakta hayvanlara nasıl davranması gerektiğini bilmeyen çocukları fark etmemiz sonucunda aslında bu bilincin küçük…

Sokak Hayvanları Aç Kalmasın

“Sokak Hayvanları Aç Kalmasın” projesi ile Erzurum’un zorlu hava şartlarından dolayı beslenme sorunu yaşayan sokak hayvanlarına beslenme noktasında sorun yaşayan sokak hayvanlarına besleme noktasında destek olmak ve hayati risklerini azaltmaya yardımcı olmaktır. Sokak hayvanlarının soğuk hava şartlarında gıda bulması zorlaşmaktadır. Yapılan araştırmalara göre sağlıklı bir kedi veya köpeğin aç ve…

Tarımsal Üretimde Biyolojik Ve Biyoteknolojik Ürünlerin Kullanımı

Giresun ili Bulacak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün  düzenlemiş olduğu ‘Tarımsal Üretimde biyolojik ve biyoteknolojik ürünlerin kullanımı’ konusunda düzenlenen çevrim içi seminere katılım sağlanarak; tarımda kullanılan kimyasal içerikli bitki besleme ve bitki koruma ürünlerinin insan sağlığı ve çevreye vermiş olduğu zararlar anlatılarak, bu ürünlere alternatif olabilecek faydalı mikroorganizmaların kullanımından bahsedilmiştir. Detaylı…