Çocuklardan Başlayalım
Erzurum ilinde yapılan çalışmalara göre hayvansal kaynaklı besin tüketiminin çok büyük bir kısmını kırmızı et oluşturmaktadır. Bunun nedenleri üzerine yapılan araştırmalarda ise denize kıyısının olmaması, balık hakkında yeterli bilgi sahibi olunmaması, hayvancılık faaliyetlerinin yaygın ve fazla bir şekilde yapılması görülmektedir. Özellikle hedef kitlenin çocuklar olarak düşünülmesi, projenin amacını oluşturmaktadır. Yapılan…
Gizemli Su Canlıları
Erzurum/Ilıca Yavuz Selim Yatılı Bölge Ortaokulu öğrenci ve öğretmenleri; Akuatik ekosistemdeki canlılar avcılarından korunma, besin zincirlerinde yer alan canlıları avlama, yumurta, yavru ve yuvalarını koruma kısacası nesillerini devam ettirebilmek için bazı savunma mekanizmaları anlatılmıştır. Genel olarak ekosistemdeki döngü anlatılarak su canlılarının üreme hayatta kalma avlanma gibi konuları değerlendirilmiştir. İlginin oldukça…
Yolunuz Balıktan Geçsin
Dünya nüfusunun hızlı bir şekilde artması nedeni ile besin bulabilme durumunun gelecekte önemli bir sorun olacağına dair önemli çalışmalar bulunmaktadır. Aynı zamanda sağlıksız beslenmekten kaynaklanan hastalıklar her geçen gün artmaktadır. Bu sebeple sağlıklı ve kolay ulaşılabilir besinlere duyulan ihtiyaç gelinen noktada önem arz etmektedir. Mevcut durum analizi yapıldığı zaman her…
Balık Yetiştiricilerine Teknik Destek Verildi
Atatürk Üniversitesinin önemli bir vizyonu olan “Toplumsal Katkı” kapsamında Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Telat YANIK Doğu Anadolu bölgesinde balık yetiştiricilerine teknik destek verme faaliyetlerine hız kazandırarak Atatürk Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesinin bütün imkanlarını bölge üreticilerinin hizmetine sunuyor. Bu anlamda bölgede faaliyet gösteren üreticiler Su Ürünleri Fakültesini ziyaret ederek…
Su Ürünleri Sektörü Hakkında Bilgilendirme
Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Gökhan ARSLAN TRT Erzurum radyosunda su ürünleri sektörünün mevcut durumu hakkında bilgilendirmeler yaptı. TRT Erzurum Radyosunun canlı yayın konuğu olan Arslan su ürünlerinin mevcut durumu ve balık tüketiminin sağlık açısından faydalarına yönelik açıklamalarda bulundu. Sektörün gelişimi ve mevcut durum analizini yapan Arslan Türkiye’de ki…
Yumurtadan Sofraya Alabalığın Öyküsü
14 Ocak 2020 tarihinde Atatürk Üniversitesi Öğretim Üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Esat Mahmut KOCAMAN tarafından Mareşal Fevzi Çakmak İlkokulu idarecileri ile irtibata geçilerek “Yumurtadan Sofraya Alabalığın Öyküsü” isimli bir etkinlik gerçekleştirildi. Etkinlik kapsamında özel araçlarla Su Ürünleri Fakültesi tesislerine getirilen öğrencilere alabalık biyolojisi anlatılarak damızlık alabalıklardan yumurta sağımı…
Akdeniz Midyesi Yetiştiriciliği
Atatürk Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Nejdet Gültepe, Çanakkale Karacaören ve Karabiga bölgelerinde 2020 yılı Nisan ayında gerçekleştirdikleri çalışmalarda bu bölgenin hem yavru hem de ergin Akdeniz midyesi yetiştirilmesi için çok uygun doğal yaşam alanı olduğunu söyledi. Yetiştiricilik yapılması düşünülen ortalama 18 m derinlikteki…
Atatürk Üniversitesi 100 Bin Ton Alabalık Üretimini Destekleyecek Yavru Alabalık Üretimi Planlıyor
Atatürk Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Arslan: “100 bin ton alabalığı destekleyecek yavru alabalığın Erzurum’da üretimini planlıyoruz” dedi. Tesislerinde hali hazırda yılda 10 ton alabalık ürettiklerini dile getiren Arslan, Atatürk Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi olarak bölgedeki alabalık çiftlikleri için yaptıkları danışmanlık hizmetleri ile de sektöre yön…