Amaç 14: Sudaki Yaşam

Yolunuz Balıktan Geçsin

Dünya nüfusunun hızlı bir şekilde artması nedeni ile besin bulabilme durumunun gelecekte önemli bir sorun olacağına dair önemli çalışmalar bulunmaktadır. Aynı zamanda sağlıksız beslenmekten kaynaklanan hastalıklar her geçen gün artmaktadır. Bu sebeple sağlıklı ve kolay ulaşılabilir besinlere duyulan ihtiyaç gelinen noktada önem arz etmektedir. Mevcut durum analizi yapıldığı zaman her…

Balık Yetiştiricilerine Teknik Destek Verildi

Atatürk Üniversitesinin önemli bir vizyonu olan “Toplumsal Katkı” kapsamında Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Telat YANIK Doğu Anadolu bölgesinde balık yetiştiricilerine teknik destek verme faaliyetlerine hız kazandırarak Atatürk Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesinin bütün imkanlarını bölge üreticilerinin hizmetine sunuyor. Bu anlamda bölgede faaliyet gösteren üreticiler Su Ürünleri Fakültesini ziyaret ederek…

Su Ürünleri Sektörü Hakkında Bilgilendirme

Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Gökhan ARSLAN TRT Erzurum radyosunda su ürünleri sektörünün mevcut durumu hakkında bilgilendirmeler yaptı. TRT Erzurum Radyosunun canlı yayın konuğu olan Arslan su ürünlerinin mevcut durumu ve balık tüketiminin sağlık açısından faydalarına yönelik açıklamalarda bulundu. Sektörün gelişimi ve mevcut durum analizini yapan Arslan Türkiye’de ki…

Yumurtadan Sofraya Alabalığın Öyküsü

    14 Ocak 2020 tarihinde Atatürk Üniversitesi Öğretim Üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Esat Mahmut KOCAMAN tarafından Mareşal Fevzi Çakmak İlkokulu idarecileri ile irtibata geçilerek “Yumurtadan Sofraya Alabalığın Öyküsü” isimli bir etkinlik gerçekleştirildi. Etkinlik kapsamında özel araçlarla Su Ürünleri Fakültesi tesislerine getirilen öğrencilere alabalık biyolojisi anlatılarak damızlık alabalıklardan yumurta sağımı…

Akdeniz Midyesi Yetiştiriciliği

      Atatürk Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Nejdet Gültepe, Çanakkale Karacaören ve Karabiga bölgelerinde 2020 yılı Nisan ayında gerçekleştirdikleri çalışmalarda bu bölgenin hem yavru hem de ergin Akdeniz midyesi yetiştirilmesi için çok uygun doğal yaşam alanı olduğunu söyledi. Yetiştiricilik yapılması düşünülen ortalama 18 m derinlikteki…

Atatürk Üniversitesi 100 Bin Ton Alabalık Üretimini Destekleyecek Yavru Alabalık Üretimi Planlıyor

   Atatürk Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Arslan: “100 bin ton alabalığı destekleyecek yavru alabalığın Erzurum’da üretimini planlıyoruz”  dedi. Tesislerinde hali hazırda  yılda 10 ton alabalık ürettiklerini dile getiren Arslan, Atatürk Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi olarak bölgedeki alabalık çiftlikleri için yaptıkları danışmanlık hizmetleri ile de sektöre yön…

Ortaokul Öğrencilerine Su Konferansı

  Atatürk Üniversitesi, Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi  Prof. Dr. Muhammed Atamanalp, yürütücüsü olduğu “Suyu Tanı(mı)yoruz” isimli  proje kapsamında  14 Ocak 2020 tarihinde Saltuk Bey Ortaokulu’nda  öğrenci ve öğretmenlere tanıtım konferansı verdi . Prof. Atamanalp,  konuşmasında  suyun önemi, suyun doğru kullanımı, suları korumak için  birey olarak üzerimize düşen görevler ve…

Ulusal Biyolojik Çeşitlilik Haritası Tamamlandı

  Türkiye’nin Sahip olduğu biyolojik çeşitliliğin ortaya konulması ve korunması maksadıyla T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’nce  2013 yılında  başlatılan ‘’Ulusal Biyolojik Çeşitlilik Envanter ve İzleme Projesi’’ Kalkınma 81 ilde envanter ve izleme çalışmalarını sürdürüyor. Proje kapsamınfda 2019 yılı sonunda 81 ilde envanter çalışmaları…