Beslenme; sağlığı korumak, geliştirmek ve yaşam kalitesini yükseltmek için vücudun gereksinimi olan besin ögelerini yeterli miktarlarda ve uygun zamanlarda almak için yapılan bir davranıştır.
Klinik Nütrisyon “Enerji ve nütrient eksikliğinin veya fazlalığının yol açtığı akut ve kronik hastalıklar ve bu durumlara bağlı gelişen nütrisyonel ve metabolik değişikliklerin önlenmesi, tanı konulması ve yönetilmesi ile uğraşan disiplin” olarak tanımlanmıştır. Beslenme desteği, oral yolla (oral enteral beslenme), besleme tüpü aracılığıyla (tüple enteral beslenme) veya sindirim sisteminin kullanılamadığı durumlarda doğrudan damarlara yerleştirilen bir intravenöz kateter aracılığıyla (parenteral nütrisyon) sağlanabilir. Hastanın alması gereken enerji, karbonhidrat, yağ, protein, vitamin, mineral ve eser element miktarları belirlenir ve gerektiği ölçüde özel karışımlar hazırlanır.
“7 Kasım Dünya Nütrisyon günü” kapsamında hastanemiz poliklinik girişinde, Nütrisyon Eğitim Hemşireleri tarafından stand kurularak farkındalık oluşturmak amacı ile hasta ve çalışanlara broşür dağıtıldı.