Atatürk Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Arslan: “100 bin ton alabalığı destekleyecek yavru alabalığın Erzurum’da üretimini planlıyoruz” dedi. Tesislerinde hali hazırda yılda 10 ton alabalık ürettiklerini dile getiren Arslan, Atatürk Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi olarak bölgedeki alabalık çiftlikleri için yaptıkları danışmanlık hizmetleri ile de sektöre yön verdiklerini ifade etti. Fakülte olarak üretimlerinin çoğunluğunun Gökkuşağı alabalığı ve Kırmızı benekli alabalık olduğunu ifade eden Prof. Dr. Arslan, “Alabalık üretim çiftliğimiz Erzurum ve yakın bölgelerimizde faaliyet gösteren alabalık yetiştiren çiftçilerimiz ve alabalık yetiştiricileri için referans merkezi konumundadır. Bu bağlamda alabalık üreten çiftçilerimize gereken bilgileri her zaman ve çok hızlı bir şekilde sağladığımız gibi, yavru desteği, embriyo temini ve şehir halkı için sofralık alabalık da üretmekteyiz.” dedi. Su Ürünleri Fakültesi olarak yaptıkları araştırmaların üreticilere doğrudan yansıdığını dile getiren Murat Arslan “Tesislerimizde yem araştırmaları, balık üretimi ile ilgili araştırmalar, yumurtadan sofralık boya kadar gelen safhalarda karşılaşılan muhtemel problemlere yönelik çözümler ve araştırmalar yapılmaktadır. Tesislerimizde üretilen balıklar halka satışa sunulmaktadır.” dedi.
Prof. Dr. Murat Arslan, özellikle pandemi dönemiyle birlikte sağlıklı beslenme, dengeli ve kaliteli beslenme gibi kavramların ön plana çıktığını ifade ederek, su ürünlerinin öneminin daha da ön plana çıktığını dile getirdi. Prof. Arslan, sağlıklı ve dengeli beslenmenin vücut sağlığı açısından önemini dile getirerek alabalık tüketiminin bu açıdan büyük bir role sahip olduğunu ifade etti.
Daha fazla bilgi için tıklayınız.