Atatürk Üniversitesi’nden Çocuklara Balık Burger Tanıtımı


27 Aralık 2019 tarihinde Atatürk Üniversitesi tarafından Dereboğazı İlköğretim Okulu’nda okuyan 50 kişilik öğrenci grubu ve öğretmenlerine Su Ürünleri Fakültesi’nde balık tüketimini arttırmaya yönelik “Çocuklardan Başlayalım” adlı bir etkinlik gerçekleştirildi. Etkinlik kapsamında, İçsu Balıkları Araştırma ve Uygulama Birimi ve Su Ürünleri Deneysel Araştırma Birimi’nin tanıtımı yapılarak öğrencilere yetiştirilen  balık türlerinin özelliklerinin yanı sıra Erzurum’da farklı su kaynaklarından toplanan balık türleri gösterildi. Öğretim üyesi Doç. Dr. Özden FAKIOĞLU balığın önemli bir protein kaynağı olmasına rağmen, üç tarafı deniz ile çevrili ülkemizde balık tüketiminin kişi başına 7,6 kg olduğunu, bu değerin dünya standartlarının çok altında olduğunu belirterek faklı işleme teknikleri kullanarak balık tüketiminin ülkemizde de gelişebileceğini ifade etti. Etkinlik sonrasında  öğrenci ve öğretmenlere su kirliliği ve kuraklık hakkında çeşitli sunumlar yapılarak Turizm Fakültesi bünyesinde bulunan Uygulama Otelinde “Balık Burger” ikram edildi.

Daha ayrıntılı bilgi için bakınız.