“Et Endüstrisinde Çalışanlara Yönelik Et Hijyeni ve Teknolojisi Eğitimi”

 

 

 


Etkinlik Veteriner Fakültesi Prof. Dr. Mustafa ATASEVER ve Prof. Dr. Meryem AYDEMİR ATASEVER tarafından düzenlenmiştir. Projede Et ve Süt Kurumu üretim biriminde çalışan bireylere yönelik hijyen ve ürün üretiminde dikkat edilmesi gereken önemli hususlarda eğitim verildi. Eğitime katılanlara işe başlamadan önce yapılması gereken noktalardan başlayıp üretimin son aşamasına kadar temizlik adına yapılması gerekenler anlatıldı. Bunun yanı sıra iş kıyafeti, el hijyeni, çalışma alanı temizliği ve nihayet işletme temizliğinin nasıl ve ne sıklıkla yapılması gerektiği üzerinde duruldu. Ayrıca sucuk salam sosis, kavurma gibi et ürünleri üretiminde dikkat edilmesi gereken hususlar konusunda bilgi verildi. Ayrıca eğitime katılan kişilere Atatürk Üniversitesi Toplumsal Duyarlılık Projeleri Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin desteğiyle temin edilen materyaller takdim edildi. 

Etkinlik 2021 yılında düzenlenmiştir. 

Detaylı bilgi için tıklayınız.