Dünya nüfusunun hızlı bir şekilde artması nedeni ile besin bulabilme durumunun gelecekte önemli bir sorun olacağına dair önemli çalışmalar bulunmaktadır. Aynı zamanda sağlıksız beslenmekten kaynaklanan hastalıklar her geçen gün artmaktadır. Bu sebeple sağlıklı ve kolay ulaşılabilir besinlere duyulan ihtiyaç gelinen noktada önem arz etmektedir. Mevcut durum analizi yapıldığı zaman her iki ihtiyaca da cevap verebilecek besin kaynağının balık olduğu görülmektedir. Ülkemizde balık tüketimi arzu edilen durumda değildir. Denize kıyısı olmayan illerimizde balık tüketimi çok düşüktür. Bu proje Erzurum merkezdeki balık türleri, özellikleri ve balığın sağlık açısından önemine vurgu yapmak için düşünülmüştür. Atatürk Üniversitesi kampüs alanı içerisinde uygun görülecek noktalara seçilecek balıkların resimleri, özellikleri, üreme dönemleri ve tüketim şekilleri asılacak ve insanlar bu bilgilere kolay erişim sağlayarak konu hakkında farkındalık oluşturulacaktır. Proje onaylanmasını takiben proje ekibi tarafından kampüs yerleşkesi içerisinde uygun alanlar belirlenecek, bölgede tüketimi fazla olan balık türleri seçilerek uygun bir şekilde tablo haline getirilip asılarak, toplumsal bilinçlendirme gerçekleştirilecektir. Özellikle av yasağı dönemleri vurgulanarak bölgedeki tatlı su balıklarının korunması sağlanacak, deniz balıkları tüketiminin sağlık açısından önemi vurgulanarak sağlıklı beslenmeye teşvik edilecektir.