Erzurum ilinde yapılan çalışmalara göre hayvansal kaynaklı besin tüketiminin çok büyük bir kısmını kırmızı et oluşturmaktadır. Bunun nedenleri üzerine yapılan araştırmalarda ise denize kıyısının olmaması, balık hakkında yeterli bilgi sahibi olunmaması, hayvancılık faaliyetlerinin yaygın ve fazla bir şekilde yapılması görülmektedir.
Özellikle hedef kitlenin çocuklar olarak düşünülmesi, projenin amacını oluşturmaktadır. Yapılan çalışmalara göre denize kıyısı olmayan illerdeki balık tüketim oranları denize kıyısı olan illere oranla daha düşüktür. Bunun birçok sebebi vardır, fakat önemli nedenlerinden bir tanesi de çocuk yaşlarda balıkla tanışmayarak ileri yaşlarda balığı sevmemedir. Bu nedenle bizler balığın sağlık açısından önemli bir besin maddesi olduğunu çocuklara, dolayısıyla yarının nesillerine anlatmayı düşündük.
Erzurum’un Aziziye ilçesine bağlı bir ilköğretim kurumuyla görüşülerek, orada okuyan öğrencilere balık, burger ikramında bulunup aynı zamanda yemek esnasında balığın sağlık açısından önemli olduğunu projede ki görevli araştırmacılarımız katılımcılara anlatılmıştır.
. .