Atatürk Üniversitesi Bilimsel Araştırma Topluluğunun düzenlediği 12. Ulusal ATABAT MEDxACİL Öğrenci Kongresi, 22-24 Şubat tarihleri arasında Nene Hatun Kültür Merkezinde gerçekleşti.
Kongrenin koordinatörlüğünü Prof. Dr. Zeynep Çakır ve Dr. Öğr. Üyesi Abdullah Osman Koçak’ın üstlendiği 12.Ulusal ATABAT MEDxACİL kongresi, 9 aylık hazırlanma sürecinin ardından katılımcılara bilimsel ve sosyal konularda bilgiler sundu.
Kongreye Atatürk Üniversitesinden 250, Marmara, Gazi, Eskişehir Osmangazi, Recep Tayyip Erdoğan, Karadeniz Teknik vb. üniversitelerden ise yaklaşık 150 akademisyen ve tıp fakültesi öğrencisi katıldı.
Kongrenin bilimsel programında 12 farklı akademisyen, doktor ve alanında uzman kişiler tarafından gerçekleştirilen bilimsel ve akademik konuşmaların yanında ayrıca öğrencilere acil serviste çalışma, acil vakalar ve acil hastalara yaklaşım gibi konularda bilimsel sunum yaptılar.
Kongrede, Acil Serviste Çalışmanın Önemine Vurgu Yapıldı
Programda konuşan, Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi Acil Tıp Ana Bilim Dalı Başkanı ve Acil Tıp Uzmanları Derneği Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Zeynep Gökcan Çakır, kongrede tıp fakültesi öğrencilerine, acil servis ile burada çalışmanın önemini anlatmak ve bu konuda farkındalık oluşturmak istediklerini söyledi.
Prof. Dr. Çakır: “Bu kongreyle tıp fakültesi öğrencilerimiz mesleklerine dair çok yönlü bir bilgiye sahip olacak ve birçok konuda deneyim kazanacak. Burada öncelikle acilde bulunmanın ne demek olduğunu anlatmaya, acile gelen bir insandan tepeden tırnağa, saç telinden parmak ucuna kadar sorumlu olmanın bilincini vermeye çalışacağız. Acil olaylar ve acil hastalara yaklaşımın önemini vurguladığımız kongreye öğrencilerimiz bu bilinçle geldi. Biz de onların bu olaylara bilimsel gözle bakmalarını sağlamaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.
Kongre, sonuç raporlarının alınmasıyla son buldu.