Atatürk Üniversitesi’nden Diyette Gelecek Trendi: Sürdürülebilir Beslenme

 

 


Üniversitemiz Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerine Yönelik Faaliyetleri kapsamında 3 Mayıs 2019 tarihinde Kültür Merkezi Mavi Salon’da geniş bir katılımla düzenlenen ’21’nci Yüzyıl Gerçeği: Sürdürülebilir Diyet’ konulu konferansa Hasan Kalyoncu Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı  Prof. Dr. Ayla Gülden Pekcan’ davetli konuşmacı olarak katıldı.

Kalabalık izleyici kitlesinin bulunduğu konferansta Prof. Dr. Pekcan, günümüzde diyetlerin artık bir yaşam biçimine dönüştürülmesi gerektiğinin altını çizerek kanıta dayalı sürdürülebilir diyet olarak Akdeniz diyetinin önemine değindi.

Konuşmasında güçlü çevresel etkisi olan ve sera gazı ve su ayak izi açısından olumlu yönleri olan Akdeniz diyetinin zengin biyoçeşitliliği ve besinlerin yüksek bir sosyo-kültürel değerini vurgulayan Prof. Dr. Pekcan, tam tahıl ürünleri, en az iki porsiyon sebze-meyve tüketimi, süt ürünleri, zeytin yağı ve ağaçta yetişen kabuklu yemişlerin günlük olarak tüketilmesi gerektiğinin altını çizerek dinleyicilere Akdeniz diyeti hakkında ayrıntılar verdi.

Daha ayrıntılı bilgi için bakınız.

Daha ayrıntılı bilgi için bakınız.