Atatürk Üniversitesi’nin yerleşkesinde bulunan tarıma elverişli arazilerde, buğday, yulaf ve tritikale gibi önemli tahıl ürünlerinin ekimi sonucu hasat zamanı yaklaşırken, üniversite çiftçilere yönelik eğitim programlarına da hız verdi. Buğday, yulaf ve tritikale gibi stratejik ürünlerin hasadına başlanması, çiftçilere modern tarım teknikleri ve uygulamaları hakkında bilgi vermek amacıyla düzenlenen eğitimleri daha da önemli hale getirdi. Atatürk Üniversitesi, tarım sektörünün gelişimine katkı sağlamak ve çiftçilere verimli tarım uygulamalarını öğretmek için bu çaba ile bölgedeki tarımsal üretimi desteklemektedir.
Çiftçilere sunulan eğitimler, toprak yönetimi, sulama teknikleri, hastalık ve zararlılarla mücadele gibi temel tarım konularını kapsamaktadır. Bu sayede, çiftçiler daha sağlıklı ve verimli ürünler yetiştirebilirken, tarımın sürdürülebilirliği de artırılmaktadır. Atatürk Üniversitesi’nin bu çiftçi dostu yaklaşımı, bölgenin tarım potansiyelini en üst düzeye çıkarmayı hedeflemekte ve tarım sektörünün gelecekteki başarısına katkı sağlamaktadır.
As the harvest time is approaching as a result of planting important grain products such as wheat, oats and triticale in the arable lands on the Atatürk University campus, the university has also accelerated its training programs for farmers. The start of the harvest of strategic products such as wheat, oats and triticale has made the trainings organized to inform farmers about modern agricultural techniques and practices even more important. Atatürk University supports agricultural production in the region with this effort to contribute to the development of the agricultural sector and teach farmers efficient agricultural practices.
The training provided to farmers covers basic agricultural subjects such as soil management, irrigation techniques, and combating diseases and pests. In this way, farmers can grow healthier and more productive products, while the sustainability of agriculture is also increased. This farmer-friendly approach of Atatürk University aims to maximize the agricultural potential of the region and contributes to the future success of the agricultural sector.