Hangi gıdaları tüketmeliyiz, Hangi gıdalardan uzak durmalıyız

Yetersiz ve dengesiz beslenme ya da ya da beslenme bozukluğu, bağışıklık sisteminin zayıflamasına, hastalıklara karşı savunmasız hale gelinmesine, fiziksel ve zihinsel gelişimin bozulmasına ve üretkenlik kaybına yol açabilmektedir. Bu durum genellikle yoksulluk, beslenme algısı ve beslenme uygulamalarının doğru olmaması, hijyen ve gıda güvenliğinin yetersiz olmasıyla ortaya çıkmaktadır.

Kimi insanlar yemek için yaşarlar, canlarının istediğini bilinçsizce doğrumu yanlış mı diye sorgulamadan ve sadece geçici bir zevk için yerler. Ancak günün birinde bu kişiler hiçbir şey yiyemez hale gelebilirler. Genellikle 40-50 yaşların  dan sonra bu umursamaz yeme davranışlarının cezası kronik hastalık olarak karşılarına çıkabilir.

Bu proje ile ilgili olarak özellikle çocukların ve gençlerin yaygın olarak tükettikleri gıdaların hangilerinin günlük yaşam kalitesini azaltacak etkilere sahip olduklarını, ileriki yaşlarda hangi olumsuz sağlık bozukluklarına maruz kalacağı konusunda bilgi verilerek farkındalık oluşturtması sağlanmıştır. Ayrıca hangi gıdaları tüketmeleri sonunda yaşam konforunu sağlayacak hastalıklardan uzak bir yaşam sürecini elde edebilecekleri gıdalar nelerdir, bununla ilgili önemli bilgiler verilmiştir.


Inadequate and unbalanced nutrition or malnutrition can lead to weakening of the immune system, vulnerability to diseases, impairment of physical and mental development and loss of productivity. This situation generally occurs due to poverty, incorrect nutritional perception and nutritional practices, and inadequate hygiene and food safety.

Some people live to eat, they eat whatever they want unconsciously, without questioning whether it is right or wrong, and just for temporary pleasure. However, one day these people may become unable to eat anything. Generally, after the age of 40-50, the punishment for these reckless eating behaviors can be a chronic disease.

Regarding this project, awareness was raised by providing information about which foods commonly consumed by children and young people have effects that will reduce the quality of daily life and which negative health disorders they will be exposed to in later ages. In addition, important information is given about the foods that will ensure comfort and a disease-free life by consuming them.