Sürdürebilir beslenme, vücudun ihtiyacı olan kadarını almaktır. Bu arada sürdürebilir beslenmeyi yeterli ve dengeli beslenmeden ayırt etmek imkansızdır. Günümüzün ihtiyaçları doğrultusunda dünyamızın geleceğini ve halk sağlığını koruma altına almak için yeterli ve dengeli beslenmenin üçüncü adımı “Sürdürülebilir Beslenme” kavramı geliştirilmiştir.
Sürdürülebilir beslenme konusunda en iyi örnek Akdeniz diyet modelidir. Bu modelde iklim değişikliklerinin en önemli nedeni olan hayvansal gıdalarla beslenme daha sınırlı iken bitkisel beslenme daha ön plandadır. Günümüzde halk sağlığının tehdit eden sorunların başında obezite ve iklim değişiklikleri gelmektedir. Buna rağmen mevcut tüketim alışkanlıkları her ikisine de katkı sağlamakta ve olumsuz sonuçlarının giderek şiddetlenmesine neden olmaktadır. Bunların her ikisini birlikte önüne geçilebilecek ortak beslenme tavsiyesi oluşturulmalı ve tüketiciler bu konuda bilinçlendirilmeli ve bilgilendirilmelidir.
Bu proje kapsamında 2020 yılında Atatürk Üniversitesi kampüsü içerisinde çeşitli yerlere stantlar kurulup broşürler ve bez çantalar dağıtılmış ve konferans düzenlenmiştir. Bu proje ile üniversite öğrencileri günümüz diyetleri ile dünyanın geleceğinin nasıl tehdit altında olduğu konusunda bilinçlendirilip ve sürdürülebilir diyet ile hem dünyayı hem de kendi sağlıklarını koruyabilecekleri konusunda bilgi sahibi olmaları hedeflenmiştir.