Atatürk Üniversitesinden Çiftçi Eğitimi
Atatürk Üniversitesi’nin yerleşkesinde bulunan tarıma elverişli arazilerde, buğday, yulaf ve tritikale gibi önemli tahıl ürünlerinin ekimi sonucu hasat zamanı yaklaşırken, üniversite çiftçilere yönelik eğitim programlarına da hız verdi. Buğday, yulaf ve tritikale gibi stratejik ürünlerin hasadına başlanması, çiftçilere modern tarım teknikleri ve uygulamaları hakkında bilgi vermek amacıyla düzenlenen eğitimleri daha…
ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ DAMIZLIK HAYVAN ÜRETİM MERKEZİ İÇİN MUTABAKATA VARDI
Yakın zamanda Başkan Sekmen ile Atatürk Üniversitesi Gıda ve Hayvancılık Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürlüğüne bağlı birimleri ziyaret ettiklerini hatırlatan Rektör Ömer Çomaklı, ziyaret sırasında Erzurum Büyükşehir Belediyesi ile Atatürk Üniversitesi arasında hayvancılığı geliştirme kapsamında bölgemizin ihtiyacı olan damızlık hayvan üretim merkezinin kurulmasına yönelik fikir birliğine varıldığını belirtti. Bu konuda…
Atatürk Üniversitesi Konukevi
Üniversitemize bağlı bir dizi konukevi, konforlu konaklama imkanları sunarak misafirlerimizi ağırlamaktadır. Bu konukevlerinde, ücretsiz wifi ve uydu TV, 24 saat sıcak su, kahvaltı hizmeti, lobide TV, wifi, günlük gazeteler ve çay gibi birçok ayrıcalık bulunmaktadır. Ayrıca, ücretsiz otopark alanı, özel bir restoran, kapalı havuz, fitness salonu, buhar odası gibi birçok…
Embriyo Transferi Projesinde Süreç Tüm Hızıyla Devam Ediyor
Erzurum ve bölgesinde hayvancılığın gelişimine katkı sağlamak için Atatürk Üniversitesi ile Erzurum Büyükşehir Belediyesi arasında imzalanan “Doğu Anadolu Bölgesinde Embriyo Transferiyle Elit Damızlık Sürü Üretim Merkezi Kurulum Projesi”nin detayları görüşüldü. Bu kapsamda Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, konuyla ilgili bir takım görüşmeler yapmak için Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı…
Atatürk Üniversitesi Merkezi Yemekhane
Üniversitemizin merkezi yemekhanesi, öğrencilerimize uygun fiyatlı, sağlıklı diyet menüler sunarak hijyen standartlarına önem veren bir lezzet noktasına dönüşmüştür. Öğrenci bütçesini gözeterek hazırlanan yemekler, öğrencilerimiz arasında popüler bir tercih haline gelmiştir. Merkezi yemekhane, sadece lezzetli yemekleriyle değil aynı zamanda temiz ve güvenli bir ortam sunarak öğrencilerimizin sağlıklı beslenme ihtiyaçlarını karşılamaktadır. Bu…
Hınıs’ta ‘Süt Sığırcılığı Eğitimi’ Tamamlandı
Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) Teknik Destek Programı kapsamında Hınıs Meslek Yüksekokulu tarafından hazırlanan “Hınıs İlçesinde Süt Sığırcılığı Eğitimi” isimli projede başarılı olan kursiyerler için sertifika töreni düzenlendi. Toplantı öncesinde, Genel Sekreter Prof. Dr. Osman Demirdöğen, Program Yönetimi Birimi Başkanı ve Ajans uzmanları Hınıs Kaymakamı Osman Ak’ı makamında ziyaret etti. İlçede yürütülen çalışmalar…
Hangi gıdaları tüketmeliyiz, Hangi gıdalardan uzak durmalıyız
Yetersiz ve dengesiz beslenme ya da ya da beslenme bozukluğu, bağışıklık sisteminin zayıflamasına, hastalıklara karşı savunmasız hale gelinmesine, fiziksel ve zihinsel gelişimin bozulmasına ve üretkenlik kaybına yol açabilmektedir. Bu durum genellikle yoksulluk, beslenme algısı ve beslenme uygulamalarının doğru olmaması, hijyen ve gıda güvenliğinin yetersiz olmasıyla ortaya çıkmaktadır. Kimi insanlar yemek…
Sağlıklı ve Konforlu Yaşamak Sana Bağlı, Gıda Güvenliğine Önem Ver! Kendin İçin Bir Şeyler Yap Güvenli Gıda Tüket
Şehirleşmenin artması ile gıda üretim ve tüketim sürecindeki köklü değiĢiklikler ve gıda kaynaklarındaki değiĢimler, gıda zincirinin uzamasına, yeni tehlikelerin ortaya çıkmasına veya var olan tehlikelerin Ģiddetinin artmasına yol açabilecektir. Bu nedenle, gerek sağlık gerekse ekonomik açıdan toplum refahının sağlanması için gıda güvenliği yaklaĢımı her ülkede uygulanması gereken sistemlerden biridir. Güvenli…