Amaç 2: Açlığa Son

Hangi gıdaları tüketmeliyiz, Hangi gıdalardan uzak durmalıyız

Yetersiz ve dengesiz beslenme ya da ya da beslenme bozukluğu, bağışıklık sisteminin zayıflamasına, hastalıklara karşı savunmasız hale gelinmesine, fiziksel ve zihinsel gelişimin bozulmasına ve üretkenlik kaybına yol açabilmektedir. Bu durum genellikle yoksulluk, beslenme algısı ve beslenme uygulamalarının doğru olmaması, hijyen ve gıda güvenliğinin yetersiz olmasıyla ortaya çıkmaktadır. Kimi insanlar yemek…

Sağlıklı ve Konforlu Yaşamak Sana Bağlı, Gıda Güvenliğine Önem Ver! Kendin İçin Bir Şeyler Yap Güvenli Gıda Tüket

Şehirleşmenin artması ile gıda üretim ve tüketim sürecindeki köklü değiĢiklikler ve gıda kaynaklarındaki değiĢimler, gıda zincirinin uzamasına, yeni tehlikelerin ortaya çıkmasına veya var olan tehlikelerin Ģiddetinin artmasına yol açabilecektir. Bu nedenle, gerek sağlık gerekse ekonomik açıdan toplum refahının sağlanması için gıda güvenliği yaklaĢımı her ülkede uygulanması gereken sistemlerden biridir. Güvenli…

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ DAMIZLIK HAYVAN ÜRETİM MERKEZİ İÇİN MUTABAKATA VARDI

  Yakın zamanda Başkan Sekmen ile Atatürk Üniversitesi Gıda ve Hayvancılık Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürlüğüne bağlı birimleri ziyaret ettiklerini hatırlatan Rektör Ömer Çomaklı, ziyaret sırasında Erzurum Büyükşehir Belediyesi ile Atatürk Üniversitesi arasında hayvancılığı geliştirme kapsamında bölgemizin ihtiyacı olan damızlık hayvan üretim merkezinin kurulmasına yönelik fikir birliğine varıldığını belirtti. Bu…

Embriyo Transferi Projesinde Süreç Tüm Hızıyla Devam Ediyor

Erzurum ve bölgesinde hayvancılığın gelişimine katkı sağlamak için Atatürk Üniversitesi ile Erzurum Büyükşehir Belediyesi arasında imzalanan “Doğu Anadolu Bölgesinde Embriyo Transferiyle Elit Damızlık Sürü Üretim Merkezi Kurulum Projesi”nin detayları görüşüldü. Bu kapsamda Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, konuyla ilgili bir takım görüşmeler yapmak için Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı…

Atatürk Üniversitesinden Çiftçi Eğitimi

Atatürk Üniversitesi, yerleşkesinde yer alan tarıma elverişli arazilerde ekimi yapılan buğday, yulaf ve tritikale (çavdar melezi) hasadına başlanmasıyla birlikte çiftçilere yönelik eğitim de  verildi.  

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ ÇİFTÇİLERE EĞİTİM VERDİ

  Verimli tarım arazilerini değerlendirmek, ülke ekonomisine katkı sağlamak ve öğrencilerin teorik eğitimin yanında uygulamalı eğitim de görmeleri için çalışmalarını sürdüren Atatürk Üniversitesi, yerleşkesinde yer alan tarıma elverişli arazilerde ekimi yapılan buğday, yulaf ve tritikale (çavdar melezi) hasadına başladı.   Son teknolojik tarım makinaları ve deneyimli akademisyen kadrosuyla üretimin bütün…

Atatürk Üniversitesi Sosyal Tesisleri Hizmet Vermeye Devam Ediyor

Atatürk Üniversitesinin öğrencilerine ve diğer personellerine ek olarak yerli ve yabancı müşterilerine de hizmet vermektedir.  Sosyal tesislerde konaklama imkanı, bowling ve bilardo salonu, olimpik kapalı yüzme havuzu, restaurant, futbol, basketbol ve tenis kortları, okuma salonları, cafeterya, personel lokali ve miller kıraathanesi, fitness, sauna, buhar odası ve hamam hizmetleri verilmektedir. Bu…

Atatürk Üniversitesi Personeline Konaklama İmkanı Sunuyor

Atatürk Üniversitesinde bulunan lojmanlar Öğretim üyelerine üniversitemiz tarafından tahsis edilmiş  konaklanma yerleridir.Lojmanlar kampüs içinde olup market, spor tesislerine ve ulaşım açısından oldukça avantajlı bir konumdadır. Aynı zaman da lojman içi yerlerde çocuk bakım yerleri ve ilkokulda bulunmaktadır.