Amaç 3: Sağlık ve Kaliteli Yaşam

DOĞRU BİLGİLEN, SAĞLIKLI BESLEN

      Etkinlik Hemşirelik Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Sonay BİLGİN, Öğr. Gör. Esra BAYRAKÇEKEN, Mine CENGİZ, Eda ÇEKER, Şeyma EKŞİ, Zeynep YILDIRIM ve Ebru BOZCU tarafından düzenlenmiştir. Proje; Atatürk Üniversitesi Vakıf Okulları beşinci sınıf öğrencilerine yeterli ve dengeli beslenme eğitimi verilerek sağlıklı beslenme konusunda farkındalıklarının artırılması amacıyla yapılmıştır.  Eğitim konusu…

COVID-19 Pandemisinde Yaşlı Bireyleri Ev Tabanlı Egzersizlerle Destekleme

Etkinlik Oltu Beşeri ve Sosyal Bilimler Fakültesi, Araş. Gör. Melike PAK, Damla Dilan TOKSOY, Zehra ÖZDEMİR, Hacer KILIÇ, Zeynep ÖZDEMİR, Hazel OKTAR, Feyzanur Uğurlu, Kübra MARAL tarafından düzenlenmiştir. Etkinlik 2021 yılında gerçekleştirilmiştir. Bu proje ile COVID-19 pandemisinde sosyal mesafe ve evde kalma önlemleri sürecinde hareketsizlikleri artan yaşlı bireylerin ev tabanlı…

Renkli Meyveler

Etkinlik Hemşirelik Fakültesi, Dr.Öğr. Üyesi Esin KAVURAN tarafından düzenlenmiştir. Etkinlik 2021 yılında gerçekleştirilmiştir. Toplumların sağlıklı gelecekleri için temel, sağlıklı yetişmiş çocuklardır. Çocukların sağlığı ve sağlıklı yetişkinler olabilmesi, anne karnından başlayarak sağlıklı bir ortamda büyümelerine bağlıdır. Okul öncesi dönem yaşamın en duyarlı dönemlerinden biridir. Bu dönemde içinde bulunulan çevre, alınan uyarılar,…

“Geleceğimize Bulaşma!”

      Etkinlik Kâzım Karabekir Eğitim Fakültesi Doç. Dr. Erdal SÖNMEZ ve Furkan Uğur TUTAL tarafından düzenlenmiştir. “Geleceğimize Bulaşma!” projesi ile Diyarbakır iline bağlı, soğanlı ilçesinin, Soğanlı İlkokulu, ilk ve orta öğretim kademeleri öğrencileriyle bir araya gelerek Dünya çapında halen süregelen koronavirüs salgını ile ilgili bilinçlendirme sohbeti edilip öğrencilerimize…

Gezegenimizin Sağlığı İçin Diyetler Yön Değiştiriyor Sürdürülebilir Beslenme

Etkinlik Sağlık Bilimleri Fakültesi, Dr. Öğr. Üyesi Mevra AYDIN ÇİL tarafından düzenlenmiştir. Etkinlik 2021 yılında gerçekleştirilmiştir. Sürdürebilir beslenme, vücudun ihtiyacı olan kadarını almaktır. Sürdürebilir beslenmeyi yeterli ve dengeli beslenmeden ayırt etmek imkansızdır. Günümüzün ihtiyaçları doğrultusunda dünyamızın geleceğini ve halk sağlığını koruma altına almak için yeterli ve dengeli beslenmenin üçüncü adımı…

Tam Aşılı Çocuklar, Sağlıklı Toplumlar

Etkinlik Tıp Fakültesi, Prof. Dr. YASEMİN ÇAYIR, Umut ÖZDEMİR, Dıana KOCHALI, ENES KERAMI, HIBAQ MATAN QAWDHAN, MAEDEH MEHRALILOU, Celal Furkan UZUN, Cihan GÖNDER, Çağla YILDIZ, Davut KURİŞ, Didem ÇAKMAK, tarafından düzenlenmiştir. Etkinlik 2021 yılında gerçekleştirilmiştir. Aşı tereddüdü veya aşı reddi oranlarının artması aşılama programlarının aksamasına, aşılama oranlarının azalmasına, uzun yıllar…

Sporla Okul Sevgisi Aşılamak ve Köy Gençlerini Spora Yönlendirmek

Etkinlik Arş. Gör. Osman KARAKUŞ, Arş. Gör. Talha ÖZDEMİR tarafından düzenlenmiştir. Etkinlik 2021 yılında gerçekleştirilmiştir. “Sporla Okul Sevgisi Aşılamak ve Köy Gençlerini Spora Yönlendirmek” adlı proje Yeşilçimen İlköğretim Okulu öğrencileri ve köy gençlerine yönelik yapılmıştır. Pandemi sürecinde öğrencilerin okula olan bağlılıklarının zayıflamasından dolayı öğrencilerin okula bağlılıklarını kuvvetlendirmek ve köyde evlerine…

İlk Yardımı Öğreniyoruz

Etkinlik Kâzım Karabekir Eğitim Fakültesi, Arş. Gör. Fetullah Uyumaz, Hakan Kaya (Öğrenci) tarafından düzenlenmiştir. Etkinlik 2021 yılında gerçekleştirilmiştir. ” İlk Adımda İlk Yardım ” projesi ile Oltu Cumhuriyet Ortaokulu öğrencilerinin proje ile eğitsel araçları bakımından dezavantajlı olan okullarında ilk yardım bilgisi ve farkındalığı gerçekleştirmeleri amaçlanmaktadır. Proje ilk yardım eğitim mankeni…