Amaç 2: Açlığa Son

Atatürk Üniversitesi, Gıda Atıklarını Ölçerek Sürdürülebilirlik Çalışmalarına Katkıda Bulunuyor

Atatürk Üniversitesi, sürdürülebilirlik ve çevre bilincini artırmak adına yaptığı çalışmalara bir yenisini ekliyor. Üniversitenin Gıda Mühendisliği bölümü, gıda atıklarının ölçümü ve yönetimi üzerine yürüttüğü proje ile dikkat çekiyor. Gıda endüstrisindeki atıkların çevresel etkileri ve bu atıkların yönetimi, günümüzde önemli bir konu haline gelmiştir. Atatürk Üniversitesi, bu konuda bilinç oluşturmak ve…

Besicinin ayağına götürülen hizmetle veterinerlik öğrencileri de tecrübe kazanıyor

Başta hayvancılık olmak üzere tarım sektörü, Türkiye’nin ekonomik ve kültürel yapısında önemli bir yer tutmaktadır. Bu alanda nitelikli hizmetler sağlayarak, hem besicilerin işlerini kolaylaştırmak hem de veterinerlik öğrencilerine saha deneyimi kazandırmak amacıyla yapılan uygulamalar, Atatürk Üniversitesi‘nin öğrencilere sunduğu değerli bir fırsattır. Atatürk Üniversitesi’nin veterinerlik eğitimi veren bölümleri, öğrencilere teorik bilgiyi…

Atatürk Üniversitesinden Çiftçi Eğitimi

Atatürk Üniversitesi’nin yerleşkesinde bulunan tarıma elverişli arazilerde, buğday, yulaf ve tritikale gibi önemli tahıl ürünlerinin ekimi sonucu hasat zamanı yaklaşırken, üniversite çiftçilere yönelik eğitim programlarına da hız verdi. Buğday, yulaf ve tritikale gibi stratejik ürünlerin hasadına başlanması, çiftçilere modern tarım teknikleri ve uygulamaları hakkında bilgi vermek amacıyla düzenlenen eğitimleri daha…

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ DAMIZLIK HAYVAN ÜRETİM MERKEZİ İÇİN MUTABAKATA VARDI

Yakın zamanda Başkan Sekmen ile Atatürk Üniversitesi Gıda ve Hayvancılık Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürlüğüne bağlı birimleri ziyaret ettiklerini hatırlatan Rektör Ömer Çomaklı, ziyaret sırasında Erzurum Büyükşehir Belediyesi ile Atatürk Üniversitesi arasında hayvancılığı geliştirme kapsamında bölgemizin ihtiyacı olan damızlık hayvan üretim merkezinin kurulmasına yönelik fikir birliğine varıldığını belirtti. Bu konuda…

Atatürk Üniversitesi Konukevi

Üniversitemize bağlı bir dizi konukevi, konforlu konaklama imkanları sunarak misafirlerimizi ağırlamaktadır. Bu konukevlerinde, ücretsiz wifi ve uydu TV, 24 saat sıcak su, kahvaltı hizmeti, lobide TV, wifi, günlük gazeteler ve çay gibi birçok ayrıcalık bulunmaktadır. Ayrıca, ücretsiz otopark alanı, özel bir restoran, kapalı havuz, fitness salonu, buhar odası gibi birçok…

Embriyo Transferi Projesinde Süreç Tüm Hızıyla Devam Ediyor

Erzurum ve bölgesinde hayvancılığın gelişimine katkı sağlamak için Atatürk Üniversitesi ile Erzurum Büyükşehir Belediyesi arasında imzalanan “Doğu Anadolu Bölgesinde Embriyo Transferiyle Elit Damızlık Sürü Üretim Merkezi Kurulum Projesi”nin detayları görüşüldü. Bu kapsamda Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, konuyla ilgili bir takım görüşmeler yapmak için Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı…

Atatürk Üniversitesi Merkezi Yemekhane

Üniversitemizin merkezi yemekhanesi, öğrencilerimize uygun fiyatlı, sağlıklı diyet menüler sunarak hijyen standartlarına önem veren bir lezzet noktasına dönüşmüştür. Öğrenci bütçesini gözeterek hazırlanan yemekler, öğrencilerimiz arasında popüler bir tercih haline gelmiştir. Merkezi yemekhane, sadece lezzetli yemekleriyle değil aynı zamanda temiz ve güvenli bir ortam sunarak öğrencilerimizin sağlıklı beslenme ihtiyaçlarını karşılamaktadır. Bu…

Hınıs’ta ‘Süt Sığırcılığı Eğitimi’ Tamamlandı

Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) Teknik Destek Programı kapsamında Hınıs Meslek Yüksekokulu tarafından hazırlanan “Hınıs İlçesinde Süt Sığırcılığı Eğitimi” isimli projede başarılı olan kursiyerler için sertifika töreni düzenlendi. Toplantı öncesinde, Genel Sekreter Prof. Dr. Osman Demirdöğen, Program Yönetimi Birimi Başkanı ve Ajans uzmanları Hınıs Kaymakamı Osman Ak’ı makamında ziyaret etti. İlçede yürütülen çalışmalar…